Kvalitet for enhver pris

Lærlinge er guld værd

7. oktober 2011

Fra Dagbladet Holstebro-Struer

 

Jens Jensen A/S i Holstebro bruger meget gerne ressourcer på at tage danske lærlinge ind, for det betaler sig.

 

Forklaringen fra medejer Jørn Vejgaard kommer prompte, når spørgsmålet lyder på, hvorfor man hos byggefirmaet Jens Jensen A/S er så gode til at tage lærlinge ind.

 

»Når vi selv er en del af systemet, og vi benytter os af faglig arbejdskraft, er det kun naturligt, at vi selv bidrager til det. Og gevinsten for os er samtidig, at vi på den måde hele tiden bliver opdateret på det nyeste, der sker indenfor uddannelserne,« siger han.

 

Antallet af lærlinge hos byggefirmaet Jens Jensen A/S er tredoblet i løbet af finanskrisen, og blandt de omkring 65 ansatte, går allerede 10 lærlinge rundt, mens nummer 11 er på vej.

 

For mange fejl

»Jeg har hørt andre virksomheder sige, at det koster mange penge at have lærlinge gående. Men der må jeg altså provokere lidt og sige, at hvis det virkelig kostede så mange penge, som de påstår, så ville vi jo ikke kunne overleve i de her krisetider,« siger Jørn Vejgaard om firmaet, der bevidst undgår østeuropæisk arbejdskraft, men som alligevel præsterer det ene overskud efter det andet på trods af finanskrise.

 

Ud over at være med til at sikre, at det danske byggeri også i fremtiden er af en høj standard, ser Jens Jensen A/S også andre klare fordele ved at satse på dansk arbejdskraft.

 

»De er nemme at kommunikere med, og vi er uddannet på samme måde. Når vi får en uddannet ind, og det er lige meget, om det er en struktør eller murer eller tømrer, så ved vi, hvordan tingene skal gøres fagligt. Det ved vi ikke, når der kommer en fra eksempelvis et østeuropæisk land, for der er uddannelsen ikke harmoniseret med det, vi forstår ved faglig korrekt udførelse,« forklarer Jørn Vejgaard om de tidligere erfaringer.

 

»Vi har jo prøvet at have nogle østeuropæere inde, dengang det gik stærkt i branchen. Og det var altså ikke en ubetinget glæde og fornøjelse at prøve det, for der opstod en del problemer, og samtidig så skete der simpelthen alt for mange fejl,« siger han.